Over Bobby Kinghe

Bobby Kinghe organiseert. Vooral concerten maar soms ook andere dingen. In ieder geval kunst, cultuur, en vaak op het randje.

Het eigenwijze neefje uit 1971

Bobby Kinghe is al sinds 1971 het eigenwijze neefje wat graag uitdaagt en de bezoeker in verwarring achterlaat. Vaak jaren op de muziek vooruitlopend (Veel bands traden jaren voor hun doorbraak al op bij Bobby Kinghe) en tegelijkertijd niet bang voor een slecht concert. Naast muziek kent Bobby Kinghe ook een verleden met andere facetten van kunst zoals poëzie, kaasfondue, een radioshow en zelfs ‘erotische’ thema-avonden. Meer weten over het roemrijke verleden? Lees de blogpost van oud-bestuurslid Kees Klok of bezoek een van onze concerten en stel de oudst aanwezige een vraag naar keuze.

Meer dan een gezellig avondje uit

Bobby Kinghe probeert er vroeg bij te zijn en nieuwe, uitdagende bands te boeken omdat het voor ons meer is dan een gezellig avondje uit. We raken snel verveeld en zoeken snel de volgende trend.

Kunst moet uitdagen

Wij zijn helemaal klaar met IPA drinkende bebaarde hipsters die met vriendinnetje zwijmelen bij een meerstemmige suf indie-bandje. Ga lekker houthakken in Ohio. Muziek is energie en moet knallen, ratelen, hakkelen, tegen je aan beuken, je lief strelen, je leegzuigen en mag best wel een beetje pijn doen. We programmeren gedurfd en zoeken de rand op. Af en toe gaan we er overheen en we geven geen garantie op succes. Wij vinden het niet erg om een slecht concert te zien omdat het volgende concert ons 10 centimeter optilt. Hoewel we ons in eerste instantie richten op muziek sluiten wij uitstapjes naar beeldende kunst, theater of literatuur niet uit.

De ‘5-euro-club’

Bobby Kinghe bekostigt zijn activiteiten grotendeels met de giften van de 5-euro-club. Subsidie voor moeilijke kunst bestaat bijna niet meer in Dordrecht en onze activiteiten gaan zichzelf niet bedruipen. Doe ook mee. Bobby Kinghe is nu meer dan ooit nodig in 078.

Bestuur

Het bestuur van Bobby Kinghe bestaat uit Yvo van der Vat, Alex Oldenziel en Marco van Schaardenburgh.