Laat ons juichen

Een avond voor elke voetbalromanticus

Bobby Kinghe organiseert op vrijdag 12 juni opnieuw een avond voetbal en cultuur onder de titel: Laat ons juichen!
Op de Noordtribune van het FC Dordrecht stadion ontvangen we voetballiefhebbers en/of literatuurliefhebbers om te luisteren naar grootse verhalen over de belangrijkste bijzaak van de wereld: voetbal.

De basisopstelling:

Marcel van Roosmalen is vanwege (interland) verplichtingen deze avond niet aanwezig. Gelukkig hebben we een gouden wissel, te weten de enige echte Boozy.
De ras Hagenees (en dus ADO fan in ‘hargt en nieren’) schrijft columns en boeken, draagt voor, organiseert het literair festival Puur Gelul, praat de boel aan elkaar op o.a. Lowlands, en handelt in groen/gele wandtegels met sprekende teksten als ‘Het zal je maar gebeure en je bent er niet’.

Ook Özcan Akyol heeft verstek moeten laten gaan want ligt ziek op bed. Niet lang getreurd, we hebben een zeer adequate vervanger voor Özcan; te weten VI journalist Stef de Bont. Het publiek krijgt de heuse première van het boek: Koning van de Krommedijk!
Het wonderlijke jaar van FC Dordrecht in de Eredivisie
Het boek zal pas in augustus in de winkels liggen maar Stef de Bont, die samen met Marco Timmer het boek schreef, gaat voorlezen uit het nog te verschijnen boek.

Paul Onkenhout is journalist en tevens bekend als voetbalcolumnist van de Volkskrant (De Twaalfde Man). Samen met mede HFC Haarlem supporter, Edwin Struis, schreef hij vorig jaar Koning Voetbal, het lexicon van het Nederlands voetbal.

Vanwege het ijzersterke combinatievoetbal zal daarom ook sportjournalist Edwin Struis zijn opwachting maken. Naast schrijver van het eerdergenoemde lexicon is hij ook de auteur van het vorig jaar verschenen boek: Vijftig tinten Struis, waar hij op komische wijze de voetbaljungle omschrijft.

De Dordtse dichter Peter M. van der Linden zal traditiegetrouw om 19.00 uur de aftrap nemen en de Richard Bouwman zal dienst doen als stadionspeaker.
De rust wordt muzikaal omlijst door DJ Joop den Draaijer, die voor deze gelegenheid al zijn voetbalsingles uit de platenkast heeft getrokken.

Na afloop kunnen de bezoekers de kwalificatiewedstrijd Letland- Nederland in het supportershome op groot scherm volgen. De poorten van het FC Dordrecht stadion gaan 18.30 uur open, om 19.00 uur zal de eerste schrijver voorlezen.

Kaarten kosten €5,- en zijn te koop bij Velvet Music of op de avond zelf aan de kassa.

Wanneer: vrijdag 12 juni 
Locatie: FC Dordrecht Stadion
Aanvang: 18.30 uur
Eerste optreden: 19.00 uur

Voorverkoopadres: Velvet Music (Vriesestraat, Dordrecht)