Bobby en de brugwachtershuisjes

Het eiland van Dordrecht kent vele bruggen. Vaste bruggen, draaibruggen, hefbruggen we hebben ze in alle soorten en maten. Ooit werden de bruggen bewaakt door brugwachters die zittend in hun brugwachtershuisje het waterverkeer regelden.

Het sprak tot de verbeelding bij leden van Stichting Bobby Kinghe. De lege huisjes vormen een mooi decor voor poëzie, waarom laten we de huisjes niet bewonen door mooie woorden zodat men een keer blij wordt van het feit dat de brug openstaat. Een uitgelezen moment om een gedicht tot zich te nemen.
Daarnaast vormen de huisjes ook markeringen voor een wandeling langs het water. Waarom maken we er niet meteen een wandelroute van? En zo geschiedde…

Een aantal Dordtse dichters werden benaderd om een gedicht te schrijven over een brugwachtershuisje, Elvira Oomens werd gevraagd om de gedichten te voorzien van passende illustraties. Het resultaat mocht er zijn: een boekje met dertien kunstwerken die tot de verbeelding spreken en 8 posters die in elk (brugwachters)huis kunnen sieren.

Vanaf eind maart zijn de boekjes met de route in diverse horecagelegenheden, Intree (Spuiboulevard 99), VB Bubble Tea ( Vriesestraat 92) en Velvet Music ( Vriesestraat 110) gratis af te halen.

De posters zijn te koop bij Intree, VB Bubble Tea en Velvet Music.